Medeon Blogg

2022-08-25

Krönika från Medeon

Efter en lång och härlig sommar med varmt och soligt väder där vi äntligen kunnat återgå till ett någorlunda ”normalt” läge, hoppas vi att ni alla är laddade inför höstens alla aktiviteter och utmaningar!


2022-08-24

”2023 blir ett omvälvande år för Abarceo”

Nästa år når Medeon-bolaget Abarceo Pharmas olika läkemedelsprojekt flera viktiga milstolpar, bland annat ska bolaget välja ut sin kliniska läkemedelskandidat för diabetes typ 2. Abarceo Pharma håller även på att ta in nytt kapital för att finansiera satsningarna samt flytta hela sin utveckling till Medeon Labs som är Medeons nya laboratorieverksamhet.


2022-08-24

Skönhetsprodukter från kaffe bidrar till cirkulär konsumtion

Medeons inkubatorbolag Go Cirkulär har Sveriges första cirkulära varumärke inom skönhetsprodukter och lanserade i somras sin tredje hudstärkande produkt. Den är baserad på kaffebönsrester och andra aktiva ingredienser. Nästa år ska produkterna marknadsföras utanför Sverige. Grundaren Irene Atance vill inspirera Go Cirkulärs kunder att leva och tänka mer cirkulärt.


2022-06-10

Krönika från Medeon

Sommar och sol! Äntligen är sommaren här med allt vad det innebär… Grönskan står i full blom och så är det även i Medeons inkubator och park!


2022-06-10

Innovosens lanserar smarta hälsoklockan Kiwi Watch

På kort tid har Medeons inkubatorbolag Innovosens sålt 5 000 exemplar av sin första produkt, smartklockan Kiwi Watch, vid en pilotlansering på den indiska marknaden. Klockan mäter kontinuerligt hälsoparametrar och ger hälsoråd med hjälp av bolagets egenutvecklade AI-algoritmer. Innovosens har öppnat en ny finansieringsrunda för att ta in fem miljoner kronor.


2022-06-10

Annika Nordström ansvarig för nya Medeon Labs

Medeon startar uthyrning av laboratorieplatser i välutrustad miljö och har därför anställt Annika Nordström som operativt ansvarig för driften och uthyrningen av Medeon Labs. Hon kommer till Medeon-organisationen med sin unika kombination av erfarenhet från både laboratoriearbete, försäljning och uthyrning av fastigheter.


2022-04-26

Krönika från Medeon

Nu är våren här, vitsipporna breder ut sig i backarna och påskliljorna skiner som små solar i rabatterna. Det är härligt med långa och ljusa dagar som ger lite extra energi!


2022-04-26

Livio Malmö är en av Sveriges äldsta privatkliniker för assisterad befruktning

Förra året gjorde Liviogruppens klinik på Medeon flest äggdonationsbehandlingar i Sverige, vilka till och med mars i år resulterat i 50 barn. Att bolaget har en egen biobank av könsceller bidrar till detta strålande resultat, uppger Malin Sundler, verksamhetschef på Livio Malmö. I maj expanderar Livio-gruppen för första gången utanför Norden.


2022-04-26

Nytt Medeonbolag stärker individer och företagsteam

Simon Lundegard är Gallupcertifierad styrkebaserad coach samt ICF Diplomerad coach. Han erbjuder coaching inom personlig utveckling till individer och grupper som vill öka prestation och välmående. Hans fokus är att frigöra människors självbegränsningar och stärka deras naturliga förmågor. För tillfället testas hans erbjudande av ett Malmöföretag och några privatpersoner.


2022-02-28

Krönika från Medeon

Snart nalkas våren! Snödroppar och krokus breder ut sig i rabatterna, det är endast en månad kvar till att vi skruvar fram klockan till sommartid och dagarna blir ännu ljusare. Något som lyser upp tillvaron lite extra här i Medeon Science Park just nu är alla de nätverksseminarier som vi själva anordnar eller har tillsammans med partners.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager