Medeon Blogg

2023-08-29

Aktuell krönika

Efter en fin sommar med mycket varierande väder, hoppas vi att ni alla är laddade för att ”kicka igång” hösten med alla aktiviteter och utmaningar som Medeon erbjuder!


2023-08-28

Ny styrelseordförande med visioner för Medeon

Malmö stads vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden Arwin Sohrabi är ny styrelseordförande för Medeon sedan april i år. Hans långsiktiga vision är att skapa ett sammanhängande life science-område i Malmö, med Medeon som nav, för att få ännu fler synergier mellan bland annat akademi, näringsliv och sjukvård.


2023-08-27

Framtidens kött utvecklas på Medeon Labs

Malmöbaserade uppstartsbolaget Re:meat är ny hyresgäst i Medeons laboratorier. Bolaget utvecklar processer för att tillverka nötfärs utan att behöva slakta några djur. Visionen är att om fem år kunna bygga fabriker som producerar 10.000 ton köttfärs per år.


2023-06-19

Krönika juni

Sommar, sol och värme! Nu är sommaren här med allt vad det innebär. På Medeon är det full fart i vanlig ordning. Team Medeon har äntligen samlats i nya lokaler här i parken. För er som inte vet, finns vi numera i byggnad H här i Medeon-området.


2023-06-19

Bäddboken tar barnets perspektiv vid ett sista avsked

Stina Wessmans verksamhet Bäddboken är en av nykomlingarna i Medeons inkubator. Hon har tagit fram ett samtalsstimulerande verktyg som ska hjälpa barn att känna sig hemma i sjukrum och närma sig sina svårt sjuka anhöriga under deras sista tid i livet. Bäddboken lanseras i juni.


2023-06-19

Hemsjukvården ska bli mer säker och hemtrevlig

Oconeo är ett av Medeons inkubatorbolag, och företaget fokuserar på att göra hemsjukvården bättre för både personal och patient. Bolaget har utvecklat två produkter som är de första i raden av lösningar på liknande problem: det är en ergonomisk kudde och en liten bärbar, hygienisk arbetsbelysning.


2023-04-27

Krönika april

Nu är våren äntligen här, vitsipporna breder ut sig i backarna och påskliljorna skiner som små solar i rabatterna. Det är härligt med långa och ljusa dagar som ger lite extra energi! Energin håller vi uppe både i Medeon Science Park, Medeon Inkubator och i vårt coworking labb, Medeon Labs.


2023-04-26

VibroSense Dynamics växer med nya området diabetes

Medeon-baserade VibroSense Dynamics har nyligen tagit in drygt 13 miljoner kronor i en företrädesemission. Nu fokuserar bolaget på att expandera inom ett nytt område, diabetes, där det finns ett stort globalt behov av ny medicinteknik för säker och tidig upptäckt av nervskador.


2023-04-26

Hjälper företag attrahera och behålla personal

För ett år sedan drog Medeon igång ett partnerskap med Max Matthiessen, som är ett av Sveriges största mäklarhus inom försäkringar och pensionslösningar. Bolaget erbjuder attraktiva lösningar till Medeonföretagen och deras anställda.


2023-02-27

Krönika februari 2023

Snart är våren här! Snödroppar och krokus breder ut sig i rabatterna, det är endast en månad kvar till att vi skruvar fram klockan till sommartid och dagarna blir ännu ljusare.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager