Medeon Blogg

2019-02-25

”Vi vill öka innovationsgraden inom demens”

Nu startar första testomgången inom Didec, ett projekt finansierat av EU, Perstorps kommun, Medeon och Krivova, där företag får testa sina produkter för demensvård i ett kommunalt boende i Perstorp. Ett av de tre bolagen som ingår i första omgången är Medeonbolaget Finn Medicinen, som ska prova en variant av sin internetuppkopplade dosett för medicin.


2019-02-24

Krönika från Medeon

Nu nalkas våren, snödroppar och krokusar står i full blom här i Skåne. En månad kvar till att vi ska skruva fram klockan till sommartid, härligt. Vi ser fram emot ljusare dagar och en mängd av härliga aktiviteter att ta del av.


2018-12-12

Swedencare växer på Medeon och i världen

Produkter till husdjur är en het marknad, enligt aktieanalytiker. Medeonbolaget Swedencare har vuxit sedan de noterades i juni 2016, och omsatte 85 miljoner kronor förra året med tandvårdsprodukter som största del av försäljningen. På Medeon sitter sju av bolagets cirka 30 anställda och sysslar mest med försäljning.


2018-12-12

MedArca planerar att lansera en ”bankomat" för medicin

Det nya Medeonbolaget MedArca har utvecklat en läkemedelsautomat för säker medicinhantering ute på vårdinrättningar. Det är ett mjukvarustyrt modulsystem där varje modul är stor som en hurts och har låsta lådor med medicinfack. Bolaget håller på att ta in kapital för att slutföra kundtester och börja lansera produkten.


2018-12-11

Krönika från Medeon

Det lackar mot jul, det tänds ljus i våra hus. Snart har de flesta av oss en skön julledighet att se fram emot och därmed en uppladdning inför nästa års spännande aktiviteter och utmaningar.


2018-10-26

Krönika från Medeon

Hösten står för dörren med alla dess fantastiska och sprakande färgskalor. Luften är krispig och vi kan njuta av fantastiska dagar. På Medeon är det full aktivitet i vanlig ordning. I Medeons inkubator ryker det av idéer, entreprenörsprogram och nya entreprenörer.


2018-10-24

Abarceo vill bota diabetiker och har fått erkännande av EU

Medeonbolaget Abarceo ska utveckla ett läkemedel med potential att kunna bota personer med diabetes typ 2, och planerar att inom kort starta en ny preklinisk studie. Bolaget har fått ett erkännande som ett av Europas mest lovande uppstartsbolag inom life science av EU:s organisation för stöttning av hälsoinnovationer, EIT Health.


2018-10-24

Medeonbolaget Dianovator planerar produktlansering nästa år

Dianovator har tagit fram en digital plattform, en klinikportal, som ska vara ett beslutsstöd för vårdpersonal vid diabetesbehandling. Den genomgår just nu användartester i en betaversion hos flera kliniker i Region Skåne. Om allt går enligt bolagets plan ska den vara CE-märkt och klar för marknad första halvan av 2019, enligt bolagets grundare och vd Fredrik Ståhl. Bolaget har nyligen fått erkännande och ekonomiskt stöd från EU.


2018-08-21

Krönika från Medeon

Efter en fantastisk sommar som varit ovanligt varm i över tre månader, hoppas vi att ni alla är laddade inför höstens alla aktiviteter och utmaningar! 




2018-08-20

WntResearchs substans Foxy-5 ska överlista cancern

Medeonbolaget WntResearch ska inom kort starta en klinisk studie av sin läkemedelskandidat Foxy-5. I en fas 2-studie ska man för första gången undersöka förmågan hos Foxy-5 att förhindra cancerspridning hos patienter. Vid studien ska bolaget ta hjälp av den senaste analystekniken för att på ett väldigt tidigt stadium kunna detektera återfall med hjälp av ett enkelt blodprov.


Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager