Medeon Blogg

Krönika december 2023

Team Medeon vill tacka alla Medeon-bolag, verksamheter, partners, kollegor och alla de som finns i Medeons omvärld för ett gott samarbete under 2023! Vi kan se tillbaka på ännu ett år där vi åter kunde nätverka på fysiska möten utan begränsningar.

Den andra Dent2Health konferensen gick av stapeln där ett åttiotal deltagare medverkade, några kom från Danmark, England och USA. Initiativet utvecklas framåt och har fått uppmärksamhet både nationellt och internationellt.

Medicon Valley Magasinet ”Inside Medicon Valley” är publicerat. Läs vidare i länken nedan. Det är ett samarbete mellan JS Sverige, Medeon, Medicon Valley Alliance och Copenhagen Capacity.

Medeon Science Park medverkade nyligen på Nordic Life Science Days, NLSDays som för första gången hölls i Köpenhamn på Bella Center.

För övrigt är det full aktivitet i vanlig ordning. På Medeons Life Science nätverk hade vi ett näst intill överfullt bokat inspirationsevent där Malmöprofilen och entreprenören Jennie Walldén berättade om allt från sin resa som adopterad från Korea till sin medverkan i Sveriges mästerkock, som författare och sitt ledarskap.

På höstens M-Frukost var det stor uppslutning, det dukades upp fräscha smothies och nybakade bullar från Medeon-restaurangen Aplate.

I Medeon Inkubator kommer det hela tiden in nya intressanta start up-bolag och idéer. Entreprenörsprogrammen och affärsutvecklingsprocesserna är i full gång.

I vårt co-working labb, Medeon Labs har vi bolag som utvecklar spännande innovationer.

Visste ni att

För andra året i rad har Medeons inkubatorföretag Go Cirkulär tagit hem pris i tävlingen Natural Beauty Awards En mycket högt ansedd utmärkelse som tilldelats som en hyllning för de som utmärkt sig inom hållbar skönhetsvård. Stort grattis GoCirkulär!

Inkubatorföretaget Re=Meat har påbörjat ett banbrytande samarbete med ICA Gruppen. Nordens största livsmedelskedja. Läs mer om nyheten här. Maria Gustavsson, chef för innovation ICA Sverige, kommenterar samarbetet: "Vi ser att odlat kött kan vara ett betydelsefullt tillskott till vårt sortiment av proteinkällor, och det har potential att göra en stor skillnad för klimatet, miljön och kanske till och med hälsan."

Medeon är med och stödjer den nya utbildningen Operatör Life Science som är initierad av Handelskammaren, Yrkeshögskolan Malmö stad och ett antal life science-bolag.
Ansökningsperiod är 18 januari - 15 februari.
Utbildningen startar den 25 mars 2024. Läs mer om: Operatör Life Science 2024

Medeonstipendiet – delas årligen ut den 14/11 på eventet Världsdiabetesdagen Skåne som i år gick av stapeln på Studio i Malmö. Läs mer i artikeln om 2023 års Medeonstipendiat Rashmi Prasad.

NLSDays, Nordic Life Science Days arrangerades i år 29-30 november i Köpenhamn, Bella Center. Det var över 1600 deltagare som representerades av drygt 900 företag från 30 olika länder. 150 investerare var samlade och över 3400 ”face to face” möten var inbokade. Över 150 utställare fanns också på plats. Nästa år arrangeras det åter i Malmö och då på Malmömässan. Boka redan nu in i kalendern den 17-19 september.

M-Walk Vi promenerar en runda i Pildammsparken varje onsdag kl 11.45 ”haka gärna på”.

Medeons nätverk Life Science Malmö ska främja möten och erfarenhetsutbyte mellan stadens life science företag.

MEDEONS KALENDARIUM
För att hålla er uppdaterade och om löpande förändringar av aktiviteter, gå in på länken ovan. Separata inbjudningar skickas ut till varje event och relevant målgrupp.

MEDEON I SOCIALA MEDIER
Facebook – @Medeon Science Park gilla
Twitter – @MedeonSP följ
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator följ

Nyheter på Medeons hemsida
Läs om vad som händer i vår omvärld och med våra bolag

HÅLLBARHET
Ni som arbetar i Medeon Science Park har möjlighet att ”låna” en Medeon-cykel för exempelvis möte på stan. Är du intresserad, kontakta receptionen.

CSR
Medeon stödjer människor som drabbats av kriget i Ukraina via Sverige för UNHCR The United Nations Refugee Agency.

Vi önskar er alla en God Jul & Ett Gott Nytt 2024!

Medeonhälsningar
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Annika

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager