Kontor och konferens

Hyr ett kontor, en hel våning eller bygg nytt. De välutformade konferensutrymmena delar vi på. Medeonområdet erbjuder alla möjligheter.


Ta plats hos oss

Medeon är en tillväxtmiljö i världsklass med närhet till framstående resurser i Malmö, Köpenhamn och Lund. Med placering mitt i Medicon Valley, centrum för en stor del av Skandinaviens samlade Life Science-industri, ger Medeon ett idealiskt utgångsläge för forskningsutbyte, affärskontakter och rekrytering.

Läs mer [pdf]


Så gjorde Galenica

Galenica har sedan starten 1999 årligen växt med 10-15 procent och alltid uppvisat positiva ekonomiska resultat. Galenica växer inom affärsområdet CRO och nu har man adderat ett nytt affärsområde till företaget. Som ett resultat av framgångarna har Galenica tagit ännu mer yta i anspråk på Medeon.

Galenica startade på Medeon och har sedan dess gjort en fantastisk resa. Idag omsätter bolaget cirka 50 miljoner kronor, har ca 45 anställda och är i huvudsak ett CRO-företag, Contract Research Organisation. Som CRO-företag bistår Galenica läkemedelsföretag i arbetet med att ta fram exempelvis en tablett eller kräm som andra aktörer sedan testar kliniskt innan den börjar produceras och kommer ut på marknaden. Företaget arbetar framför allt med mindre och medelstora läkemedelsföretag i Norden men har även en del europeiska och amerikanska kunder.

I februari 2013 fick Medeonföretaget Galenica Malmö Stads Näringslivspris inom Life Science. Priset delades ut inför 1 500 personer på Malmö Opera i februari. I juryns motivering står det bland annat att Galenica är ett av Europas mest kompetenta CRO-företag.;

För Galenicas utveckling har det betytt mycket att man hela tiden har haft sitt kontor på Medeon. Det har inneburit ett stimulerande företagsklimat och ett idealiskt läge när det gäller att ha nära till både samarbetspartners och kunder på en internationell marknad.Galenica har tagit ytterligare ett steg genom att utveckla egna produkter varav den första nu lanserats på marknaden. Produkten är krämen Ovixan® och används vid behandling av psoriasis och eksem. Produkten är i princip godkänd för alla marknader i Norden.

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager