Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Nu nalkas våren, snödroppar och krokusar står i full blom här i Skåne. En månad kvar till att vi ska skruva fram klockan till sommartid, härligt. Vi ser fram emot ljusare dagar och en mängd av härliga aktiviteter att ta del av.

Något som lyser upp tillvaron lite extra här i Medeon Science Park just nu är alla de nätverksseminarier som vi själva anordnar eller har tillsammans med partners. Ett antal har redan har gått av stapeln och de har varit fyllda av intressant mingel och utbyte, men många återstår.


Nästa vecka är det dags för det relativt nya konceptet, ”M-lunch” som har slagit mycket väl ut och varit efterfrågat. Vi bjuder även in till Medeons entreprenörsprogram som den här gången leds av AWA och tar upp IP-frågor i Medeons inkubator.


Inom kort kommer vi även att bjuda in till Medeons Life Science nätverk som tar upp det aktuella ämnet ”psykisk ohälsa”. Separata inbjudningar skickas ut.


Medeon medverkar i ett hållbarhetsprojekt ”Världens hållbaraste sjukvård 2030” som leds av TEM, NCSH, och Swecare i samarbete med Medeon, Medicon Village och Sahlgrenska Science Park och den 28/3 hålls det en workshop på Hotell Quality View i Hyllie, Malmö. Är du intresserad av att medverka eller veta mer, läs mer här.

Ni kan även läsa mer om DIDEC-projektet i artikeln bredvid som leds av Frida Beijer från Perstorp, där Medeon är en del av projektet.


Medeon Science Park & Incubator-processen växer och fylls hela tiden på med nya och intressanta företag. Då vi har flera verksamheter som står och har stått i kö för inflyttning både till ”parken” och ”inkubatorn” är vi väldigt glada för att Wihlborgs Fastigheter har startat bygget av nya hus H. Separat intern-information om detta skickas ut löpande. Vi välkomnar varmt Paulina Wetterling som är det nya ansiktet utåt i Medeons reception, läs mer i i denna artikel.


Medeon AB vill också passa på att tacka Danielle Holmström ,student från MAU, för all hjälp under ca 6 månader och välkomnar samtidigt Gabriella Stajduhar, student på Lunds universitet, som framöver kommer att hjälpa oss.

Medeon Flash News

Vi säger stort grattis igen till Ascelia Pharma, Medeons inkubatorföretag som nu har börsintroducerats på Nasdaq i Stockholm. Läs mer här.

Anteckna i kalendern inför 2019, Medeons evenemang

VÅREN 2019

 • 5/2 Medeons VD-lunch #1
 • 4/3 Medeons M-lunch
 • 6/3 Medeons Entreprenörsprogram i Medeons inkubator, AWA-IP frågor
 • 20/3 Medeons Life Science nätverk, psykisk ohälsa
 • 28/3 Sveriges hållbaraste sjukvård 2030, Workshop
 • 10/4 Medeons VD-lunch #2
 • 23/5 Medeons Vår Fest, Medeon-mingel med mat och underhållning

HÖSTEN 2019

 • 4/9 Medeons VD-lunch #3
 • 20/11 Medeons VD-lunch #4
 • 23/9 Medeons M-lunch
 • 16/10 Medeons Life Science nätverk
 • 10-12/9 NLSDays, Nordic Life Science Days i Malmö, Malmömässan
 • 30/9 - 2/10 Researcher´s Program

Externa evenemang

Är du en organisation som finns i vår omvärld kan du lägga upp dina evenemang på Medeons hemsida. Om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom life science, gå in på denna länk.

Nyheter

Läs om vad som händer Medeons bolag och vår övriga omvärld.

Facebook

Medeon har en egen Facebook-sida. Gå in och gilla, nätverka, dela med dej och ta del av information.

MEDEONS LIFE SCIENCE NÄTVERK

Vill ni veta mer kontakta Catrine Pauckstadt på catrine.pauckstadt@medeon.se. Ansök om medlemskap här.

Glada Medeonhälsningar,
Ulf, Catrine, Carina, Bengt, Gabriella

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager