Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Nu nalkas snart våren, trots snökaos och vinterväder så ska vi faktiskt skruva fram klockan till sommartid om tre veckor. Det ser vi fram emot. När dagarna blir ljusare ökar energinivån och vi har massor av härliga aktiviteter att se fram emot.

Något som lyser upp tillvaron lite extra här i Medeon Science Park just nu är alla de nätverksseminarier som vi själva anordnar eller har tillsammans med partners. Ett antal har redan har gått av stapeln och de har varit fyllda av intressant mingel och utbyte. Inte minst har vi startat ett nytt koncept internt, ”M-lunch” som har slagit mycket väl ut och varit efterfrågat. Inom kort kommer vi även att ha Bonniers på besök som kommer att prata inom området Health Tech med rubriken ”Den nya marknadsinfrastrukturen för den upplyste patienten”, vilket vi ser mycket fram emot!

Ny version av Medeons hemsida är i sin slutfas och kommer att releasas inom kort.

Medeon Science Park & Incubator-processen växer och fylls hela tiden på med nya och intressanta företag. Då vi har flera verksamheter som står och har stått i kö för inflyttning både till ”parken” och ”inkubatorn” är vi väldigt glada för att vi nu kan informera om att en ny byggnad skall uppföras i Medeon-området. Det blir hus H som kommer att byggas i fyra våningsplan. Mer information internt kommer att skickas ut framöver.

Anteckna i kalendern inför 2018

Våren

7/2 Medeons VD-lunch

5/3 M-lunch

22/3 Medeons Life Science nätverk, Global Denmark

18/4 Medeons VD-lunch

24/5 “Medeon Live” Vår Fest

Med partners:

9/3 Health Tech frukostmöte, Lyfepond-Bonniers

12/3 GDPR, Medeon, Moll Wendén, Maverick by Sigma

15/3 DSS-Syd, Diabetes Samverkan Sveriges möte för nod Syd

4/4 TEM, CSR-möte på Medeon

17/4 SDS HealthTech

16/5 SwedenBIO Opinion

1-8/7 Almedalen

26-27/9 NLSDays, Stockholm

Hösten

5/9 Medeons VD-lunch

1/10 M-lunch

18/10 Medeons Life Science nätverk, SDS Health Tech

21/11 Medeons VD-lunch

13/12 Lucia

19/12 Medeons Jul-lunch

MEDEONS EVENEMANG-SIDA”: 
Medeon har nu tagit fram en Evenemang-sida på medeon.se under ”aktuellt” & ”evenemang” där, förutom Medeonföretagen även företag och organisationer som finns i vår omvärld kan lägga upp sina evenemang. Gå in på följande länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom life science: medeon.se/Svenska/AKTUELLT/EVENEMANG/tabid/452/Default.aspx

OMVÄRLDSBEVAKNING: På www.medeon.se första sidan i högerkolumnen, läs om vad som händer i vår omvärld!

Facebook: Medeon har en egen sida på facebook. Gå in och gilla, nätverka, dela med dej och ta del av informationen på länken nedan. http://sv-se.facebook.com/MedeonSciencePark.

Medeons Life Science nätverk: Ansök om medlemskap på vår hemsida under fliken kompetensnätverk, www.medeon.se. Vill ni veta mer, kontakta Catrine Pauckstadt catrine.pauckstadt@medeon.se. Vi ses i korridorerna eller på någon utav våra mötesplatser!

Medeonhälsningar
,
Ulf, Catrine, Victoria, Bengt, Olivia

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager