Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Sommar, sommar och sol…
Äntligen kom våren, värmen, ljuset och sommaren på en och samma gång.

Med anledning av rådande omständigheter till följd av covid-19 har vi flyttat fram en del Medeon-aktiviteter som varit inplanerade nu under våren. Vissa har dock gått av stapeln digitalt och det har fungerat bra. Medeons inkubator har genomfört entreprenörsprogrammen digitalt med ett smörgåsbord av utbud.
Ett av Medeons specifika nätverk DSS, Diabetes Samverkan Sverige genomförde ett digitalt, nationellt seminarium där temat var "Insulinet 100 år" med Peter Kurtzhals, Chief Scientific Advisor, Novo Nordisk. Han berättade om insulinets historia och betydelse som läkemedel. Det var ett stort antal medlemmar som medverkade och det var mycket ett mycket uppskattat seminarium.

En uppmuntran att ta hand om sin hälsa i covid-tider bidrog Medeon med, genom Medeons ”hälsodagar” som varade under tre dagar i slutet av maj. Budskapet var att gå ut och röra på sig med en promenad i grannparken ”Pildammsparken”. Det var regniga dagar men en hel del Medeon-verksamheter trotsade regnet och gick en promenad, naturligtvis följde vi FHMs rekommendationer. De som deltog fick tips och enkelt kontors/hemma träningsprogram utav en professionell personlig tränare.

Till hösten ser vi fram emot att ”kanske” äntligen kunna fira Medeon 35+ år med en ”Oktober Fest” i månaden ”oktober”. Men det är fortfarande en utmanande tid som påverkar alla och vi följer folkhälsomyndighetens riktlinjer. Gå gärna in på Medeons kalendarium för att hålla er uppdaterade om löpande förändringar av aktiviteter.

Almedalen närmar sig. I år som digitalt arrangemang under fyra dagar, läs vidare på: http://www.almedalsveckan.info.

Medeon i sociala medier

Gå in och följ, dela, gilla!

Facebook – @Medeon Science Park (Gå in och gilla)
Twitter – @MedeonSP (Gå in och följ)
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator (Gå in och följ)

Nyheter på Medeons hemsida

Läs om vad som händer i vår omvärld.

Externa evenemang på Medeons hemsida

Är du en organisation som finns i vår omvärld kan du lägga upp dina evenemang på Medeons hemsida. Gå in på denna länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom Life Science.

Ta hand om er!
Vi önskar er alla en härlig sommar!

Medeon-hälsningar
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Bengt, Tobias

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager