Medeon Blogg

Krönika från Medeon

I höst har vi dock bestämt oss för att fira Medeon 35+ ”OktoberFest” den 20 oktober, så boka redan nu in det i kalendern. Hur vi firar får ni information om framöver i separat inbjudan. Vi fortsätter att följa FHMs (Folkhälsomyndigheten) riktlinjer. Medeon Science Park & Inkubator-processen utvecklas och fylls hela tiden på med nya företag. Vi vill passa på att hälsa KS Medical, Gunnar Asab välkommen till Medeons förinkubator.

Missa inte VDD - Världsdiabetesdagen i Skåne den 14 november, där ni får lyssna till den senaste forskningen inom diabetes, få kontakt med näringslivet inom diabetes och får ta del av utdelningen av 50000:- sek till Medeonstipendiaten, en lovande forskare. VDD är ett samverkansprojekt mellan Lunds universitets Diabetescenter, Diabetesföreningen Skåne län, Medeon och Diabetes Samverkan Sverige.

Vi är fortfarande mycket stolta och glada över att Wihlborgs har expanderat Medeon Science Park med en ny byggnad, hus H på 4000 kvm och att även uppfräschningen av korridorerna och foajén i övriga parken är färdig. Nu håller Wihlborgs Fastigheter även på med att rusta/öppna upp och öppna Medeons restaurang Chilla&P som vi hoppas skall kunna ”ny-öppnas” till den 20 oktober.

Varmt välkommen önskar vi Philip Modig, ny fastighetsförvaltare på Medeon. Se separat blogginlägg om hans tankar om utvecklingen av Medeon. Det finns i nuläget lite yta tillgänglig för uthyrning och finns intresse, kontakta philip.modig@wihlborgs.se.

Visste ni att

Medeon äntligen har utökats med två nyanställda, se ”Nya Team Medeon” i separat blogginlägg.

Virtual Connections – nytt projekt för att stödja startups internationalisering

Medeon utvecklar nya digitala lösningar och processer i syfte att stödja startups för att nå nya affärspartners i andra länder, vilket har blivit oändligt mycket under coronapandemin. Projektet drivs i samarbete med SmiLe och finansieras av Tillväxtverket.

Hållbarhet

Medeon är i färd med att färdigställa tre olika Medeon-cyklar. Ni som arbetar här i Medeon Science Park har möjlighet att inom en snar framtid ”låna” en Medeon-cykel för exempelvis möte på stan. Är du intresserad, kontakta receptionen om ca 2 veckor så skall de vara färdiga för ”utlåning”.

Medeons kalendarium

Gå gärna in på vårt kalendarium för att hålla er uppdaterade och om löpande förändringar av aktiviteter.

Medeon i sociala medier

Gå in och följ, dela, gilla!

Facebook – @Medeon Science Park (Gå in och gilla)
Twitter – @MedeonSP (Gå in och följ)
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator (Gå in och följ)

Nyheter på Medeons hemsida

Läs om vad som händer i vår omvärld.

Externa evenemang på Medeons hemsida

Är du en organisation som finns i vår omvärld kan du lägga upp dina evenemang på Medeons hemsida. Gå in på denna länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom Life Science.

Vi önskar er en fortsatt trevlig sensommar!

Medeonhälsningar,
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Bengt, Tobias

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager