Medeonföretag

Funwheels of Sweden AB (Alumni)

Funwheels of Sweden är ett innovativt företag inom hjälpmedelsbranschen som tillverkar och säljer tillbehör till rullstolar. Tanken är att alla rörelsehindrade ska kunna visa sin personlighet med hjälp av sitt hjälpmedel. Fokus är för närvarande produkter till manuella rullstolar. Företaget grundades 2010 och under hösten 2011 flyttade Funwheels of Sweden in på Medeon Science Parks inkubator i Malmö. Företaget ägs av Eva och Thomas Klevås. Affärsidén baserar sig på egna erfarenheter via Eva och Thomas dotter, som föddes med en allvarlig och obotlig muskelsjukdom. Sjukdomen gör henne beroende av rullstol. 

Produkter 
Vi erbjuder såväl produkter inom fashion som inom sport. Inom sport finns två kategorier av produkter. Den ena gäller produkter där användaren kan visa vilket lag denne håller på, t ex MFF, HIF etc. 
Den andra kategorin består av produkter inriktade mot rullstolssporten där vi erbjuder produkter som inte bara kan höja teamkänslan, utan även möjliggöra för laget att få sponsorpengar. 
I samtliga produktkategorier erbjuds både ryggöverdrag och stylning av ekerskydd. Inom kort kommer även sitsöverdrag finnas till försäljning.

ADRESS
Medeon Science Park 
SE- 205 12 Malmö 

KONTAKT 
T +46 708-56 86 13 
E kundtjanst@funwheels.se
W http://www.funwheels.se/

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager