Medeon Blogg

Krönika från Medeon

Hösten är här och landskapet skiftar i alla dess sprakande färger. På Medeon sprakar det av aktiviteter och utveckling i vanlig ordning.

Vi deltog på Nordic Life Science Days NLSDays i slutet av september vilket är en av Nordens största investerarkonferenser inom life science.

Vi fick fin synlighet i samverkan med regionala partners i delad Medicon Valley monter och ytterligare varumärkeskännedom för Medeon i egen monter. Sju bolag från Medeon deltog, läs mer om konferensen i intervjun med Olivier Duchamp.

Vi vill även slå ett slag för Lundoch Diagnostics, medlem i Medeons inkubator som blivit utnämnd till en av topp 33 innovativa teknikbolag i Sverige utav tidningen Ny Teknik. Läs mer i intervjun med Yang de Marinis.

Medeon har precis genomfört en konferens om initiativet Dent2Health där man utforskar möjligheterna kring orala biomarkörer. Flera forskare, näringslivet och intressenter deltog i ett dagsprogram som avslutades med intressant paneldiskussion.

Som ni säkert sett i sociala medier är Medeon Labs nu invigt och öppet för att ta emot fler kunder. Vid intresse/frågor, kontakta ansvarig Annika Nordström.

I Medeon Science Park är det full aktivitet i vanlig ordning med vd-lunch, M-lunch, M-Frukost, M-jogg, Lucia, Jullunch och mycket annat som erbjuds.

I Medeons inkubator är det flera nya bolag och idéer på väg in och entreprenörsprogrammen och affärsutvecklingsprocesserna är i full gång.

Visste ni att

Medeonstipendiet delas ut den 12/11 i år under eventet Världsdiabetesdagen Skåne. Alla som har intresse av diabetes är välkomna att delta under dagen kl 10-14, kostnadsfritt. Spännande program med det senaste inom forskningen, utställning av näringslivet med mera. Läs mer på vddskane.com.

M-Joggen ”kicka igång hälsan”– går av stapeln på onsdagar kl 11.45, då ses vi vid receptionen. Joggar en 3 km runda, ingen föranmälan krävs.

Har du sett Medeonfilmerna?

Hållbarhet – Ni som arbetar i Medeon Science Park har möjlighet att ”låna” en Medeon-cykel för exempelvis möte på stan. Är du intresserad, kontakta receptionen.

Anteckna i kalendern - Medeon-evenemang hösten 2022

  • 12/11 Världsdiabetesdagen Skåne – Medeonstipendiet delas ut
  • 15/11 Life Science Malmö
  • 16/11 Swedish Life Science investor meeting, digitalt
  • 21/11 Medeon-Sedermera-MCL event
  • 23/11 Medeons VD-lunch på restaurang Aplate Nordic
  • 24/11 Diabetes Samverkan Sverige
  • 13/12 Lucia kl 08.15-08.30 ute i Medeons foajé
  • 15/12 Medeons Jullunch på Aplate Nordic, restaurangen på Medeon
  • 20/12 Pharma Development Group

Medeons kalendarium

Gå gärna in för att hålla er uppdaterade och om löpande förändringar av aktiviteter.

Medeon i sociala medier

Gå in och följ, dela, gilla!

Facebook – @Medeon Science Park (Gå in och gilla)
Twitter – @MedeonSP (Gå in och följ)
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator (Gå in och följ)

Externa evenemang på Medeons hemsida

Är du en organisation som finns i vår omvärld kan du lägga upp dina evenemang på Medeons hemsida. Gå in på denna länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom Life Science.

Nyheter på Medeons hemsida

Läs om vad som händer i vår omvärld och med våra bolag.

PS Missa inte, natten mellan lördag och söndag ställer vi tillbaka klockan en timme kl 03.00, till vintertid.

Vi önskar er en fortsatt fin höst!

Hälsningar Team Medeon
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Annika

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager