Medeon Blogg

Krönika augusti

Efter en fin sommar med mycket varierande väder, hoppas vi att ni är laddade för att ”kicka igång” hösten med alla aktiviteter och utmaningar som Medeon erbjuder!

Vi poängterar ännu en gång att Team Medeon nu sitter i ”nya” byggnad H på Medeonområdet. När det gäller Medeon Science Park, är det full aktivitet i vanlig ordning med vd-lunch, after work, M-lunch, M-walk, Medeons Life Science nätverk och mycket annat som erbjuds.

I Medeon Inkubator kommer det hela tiden in nya intressanta bolag och idéer. Entreprenörsprogrammen och affärsutvecklingsprocesserna är i full gång. Ni som är intresserade av Researcher´s Program, missa inte nästa tillfälle den 25 september.

I vårt co-working labb, Medeon Labs har vi bolag som utvecklar spännande innovationer. Vid frågor kontakta ansvarig Annika Nordström.

VISSTE NI ATT

Medeon har ny styrelseordförande. Vi hälsar Arwin Sohrabi varmt välkommen till Medeon! Läs mer om Arwin och hans tankar om Medeon och dess utveckling i artikeln nedan. Re:meat utvecklar nu framtidens kött i Medeon Labs, läs mer om det i nedan artikel.

Medeonstipendiet – delas ut den 14/11 i år under Världsdiabetesdagen Skåne som i år går av stapeln på Studio Malmö, kl 15-18, där utställningen är öppen kl 14-19

NLSDays, Nordic Life Science Days i år arrangeras i Köpenhamn, Bella Center den 29-30 november. Förra året var det över 1500 deltagare, representerade av drygt 800 företag och organisationer från 32 olika länder. 150 investorer var samlade och över 3000 ”face to face” möten var inbokade. 135 utställare fanns på plats.

Vi promenerar en runda i Pildammsparken varje onsdag kl 11.45 ”haka gärna på” M-Walk.

Medeons relativt nya nätverk Life Science Malmö ska främja möten och erfarenhetsutbyte mellan stadens life science företag.

Initiativet Dent2Health anordnar en konferens den 24 oktober. Finns intresse, gå in på länken och anmäl eller kontakta Magdalena Almén.

MEDEONS KALENDARIUM
För att hålla er uppdaterade och om löpande förändringar av aktiviteter, gå in på länken ovan. Separata inbjudningar skickas ut till varje event och relevant målgrupp.

MEDEON I SOCIALA MEDIER
Facebook – @Medeon Science Park gilla
Twitter – @MedeonSP följ
LinkedIN – Medeon Science Park & Incubator följ

Nyheter på Medeons hemsida
Läs om vad som händer i vår omvärld och med våra bolag

HÅLLBARHET
Ni som arbetar i Medeon Science Park har möjlighet att ”låna” en Medeon-cykel för exempelvis möte på stan. Är du intresserad, kontakta receptionen.

CSR
Medeon stödjer människor som drabbats av kriget i Ukraina via Sverige för UNHCR The United Nations Refugee Agency.

Vi önskar er alla en härlig och avkopplande sensommar!

Medeonhälsningar
Ulf, Catrine, Carina, Johanna, Magdalena, Annika

Medeon är en viktig life science-nod med sin centrala placering och specifika nätverk som erbjuder en av Öresundsregionens bästa tillväxtmiljöer för företagande och främjar utbytet mellan akademi, det offentliga och näringslivet.

Catrine Pauckstadt
Communications Manager