AKTUELLT

Nyheter

2012-03-13 00:00
Malmö mötesvärd för potentiella affärspartners från hela världen – främjar svenska arbetstillfällen
Malmö står i år värd för ett av Skandinaviens största investerarmöte inom life science. Över 40 presenterande bolag söker kontakt för försäljning, in- och utlicensiering och samarbeten med investerare från Europa, USA och Japan. 300-400 deltagare beräknas besöka Life Science Investment Day Scandinavia. Huvudarrangör är branschorganisationen SwedenBIO tillsammans med bla Malmö Stad, Det Medicinska Malmö och Invest in Skåne.

- Life Science är ett av de prioriterade områdena för framtida tillväxt i Malmö. Detta möte känns därför oerhört angeläget och det är med stor glädje som vi bl.a. genom Det Medicinska Malmö kan medverka i detta evenemang, säger Ilmar Reepalu, ordförande Malmö Kommunstyrelse.

-Region Skåne har tillväxt genom innovation som ett av de högst prioriterade områdena. Life Science utgör ett av regionens styrkeområden för sådan tillväxt. Det är därför mycket glädjande att detta investerarmöte arrangeras hos oss i år och vi hälsar alla deltagare varmt välkomna till Skåne, säger Pia Kinhult, Ordförande, Regionstyrelsen Skåne.

Det är sjunde året Life Science Investment Day Scandinavia hålls, men i år är det första gången mötet förläggs utanför Stockholm.

- Vi vill belysa hela Sverige, och självklart framträder det internationella perspektivet tydligt i Malmö där man till och med ser Danmark, säger Johan Järte, VD SwedenBIO. Han poängterar också vikten av det goda samarbetet med Malmö:

- För att våra medlemmar ska få de bästa förutsättningar att utvecklas krävs samarbete på alla håll: regionalt som internationellt, mellan olika yrkeskategorier och branschöverskridande allianser.

Sverige är – sin storlek till trots - ett av världens mest innovativa länder, men lyckas inte lika väl att gå från innovation till stora, lönsamma bolag. Att utveckla en behandlingsmetod tar över tio år, så vägen fram till färdig produkt är lång och fallgroparna många.

- Vi vet att möten som detta möjliggör många bolags fortsatta existens. Vi vill få fram nya Pharmacia eller Astra och då är kontaktskapande ytor som Life Science Investment Day Scandinavia ett av många sätt för oss att hjälpa till, säger Jonas Ekstrand, ansvarig för affärsutveckling och finansieringsfrågor på SwedenBIO och projektledare för Life Science Investment Day Scandinavia.

Life Science Investment Day Scandinavia äger rum på Hilton Malmö City, den 27 mars kl 8.00 – 17.15. Välkommen! Läs mer på http://www.swedenbio.se/en/Life-Science-Investment-Day-Scandinavia/

I samarbete med Life Science Investment Day Scandinavia arrangerar Kemivärlden Biotech ”The future of Swedish and Danish Life Science” i Lund dagen efter.

Kontaktpersoner:
Karina Eskilsson, Kommunikationsansvarig, SwedenBIO, tel 070 – 420 33 74
Ulf G Andersson, Verksamhetschef, Det medicinska Malmö, tel 0721 - 82 75 83

Det Medicinska Malmö Sweden Bio
2013-08-13


I samarbete med Medeonföretaget "Klaraskolan" har den norska specialpedagogen och författarinnan Lisbeth Iglum Rönhovde bjudits in att föreläsa för skolpersonal.
2013-02-11


Vinnare av Malmö stads Näringslivspris inom life science 2012 blev medeonföretaget Galenica och Ronnie Wallin.
2012-10-29
I dagarna har vi lanserat Medeons nya webbapp till smartphones, en mobilversion av hemsidan som gör det extra enkelt att följa oss även i din telefon.

Där kan du bland annat läsa senaste nyheterna, maila oss eller följa oss på Facebook. Det finns även en karta som visar var vi finns om du skall besöka oss.
2012-05-24

Malmö 2012-05-24 – Årets Medeonstipendium gick till den lovande diabetesforskaren Professor Lena Eliasson. Stipendiet, som är på 25.000 kronor, sponsras av Sparbanken Öresund och delas ut för andra året i rad i samband med Medeondagen på Medeon Science Park i Malmö. Stipendiet riktar sig till unga, lovande diabetesforskare vid Clinical Research Center (CRC) i Malmö.

Från vänster Johanna Rubendahl Sparbanken Öresund, Medeonstipendiat Lena Eliasson LUDC och Bengt Lövdén Medeon Science Park.

2012-05-21
Under Medeondagen den 24 maj delas Medeonstipendiet ut. Stipendiet riktar sig till unga, lovande diabetesforskare vid Clinical Research Center (CRC) i Malmö

Stipendiaten utses genom en nomineringsgrupp som består av representanter från Sparbanken Öresund, Medeon Science Park och Clinical Reserach Center. Enskilda personer, organisationer och nomineringsgruppen kan föreslå stipendiater.
2012-04-23
Den 23-25 aril går Sveriges Innovationsriksdag av stapeln i Jönköping. Sveriges Innovationsriksdag är namnet på SISP – Swedish Incubators & Science Parks – årskonferens.
2012-03-13
Malmö står i år värd för ett av Skandinaviens största investerarmöte inom life science. Över 40 presenterande bolag söker kontakt för försäljning, in- och utlicensiering och samarbeten med investerare från Europa, USA och Japan. 300-400 deltagare beräknas besöka Life Science Investment Day Scandinavia. Huvudarrangör är branschorganisationen SwedenBIO tillsammans med bla Malmö Stad, Det Medicinska Malmö och Invest in Skåne.
2012-02-28
Igår var det Näringslivsgala i Malmö för tionde året i rad.

Kalendarium

2018-03-05