OM MEDEON

RÖSTER OM MEDEON

Kent Andersson, Malmö stad
Medeon är ett starkt varumärke i vår stad inom det allt viktigare området life science och har ett fantastiskt läge nära den internationella flygplatsen på Kastrup, och all den spetskompetens som finns på Skånes universitetssjukhus och Clinical Research Centre i Malmö. Det medicinska Malmö är en idé omkring det medicinska området i samverkan mellan Region Skåne, Lunds universitet, Malmö högskola och Malmö stad. Medeon är en fysisk plats och plattform för utveckling.


Anders Jarl, Wihlborgs
Det finns stor potential inom forskningsparker generellt och vårt delägarskap i Medeon Science Park ger oss både goodwill och goda kontakter, säger Anders Jarl VD på Wihlborgs Fastigheter. Framtiden ser ljus ut för Medeon. Med 23 000 kvm på attraktivt läge i centrala Malmö och nära Skånes universitetssjukhus har Medeon stora möjligheter att vara en viktig aktör i det medicinska Malmö. Medeon är bra för Malmö, och det som är bra för Malmö är bra för Wihlborgs.


Jan Lennartsson, Prenet AB
Vi har vårt huvudkontor på Medeon Science Park vilket är optimalt för oss eftersom vi hela tiden möter- och har utbyte med andra som jobbar inom life science. Här finns också vår pilotanläggning dit intresserade licenstagare är välkomna att göra studiebesök, och då är det praktiskt att ligga så pass centralt som Medeon gör. Här finns också bra parkeringsmöjligheter för dem som kommer med bil utifrån.Kerstin Hultén, med. Lic och författare
Jag heter Kerstin Hultén och jobbar med ett företag som bygger på vetenskapligt grundad information om hur mat och näring påverkar hälsan. Utöver företagandet är jag inskriven som doktorand vid Umeå universitet. Då är Medeons inkubator även en utmärkt miljö för deltidsforskning på distans tack vare en inspirerande miljö med andra inkubatorer från forskarmiljö inom life science samt möjligheten till utbyte med närliggande universitet och högskolor på båda sidor om sundet . En av utmaningarna med att gå från akademi till entreprenörskap är att bilda nya kontaktnät och att gå från kunskapsinsamling till sälj . Regelbundna Life Science nätverksseminarier med inspiratörer från olika områden och kunniga affärsutvecklare bidrar stort till att göra entreprenörskapet till en spännande och rolig resa!


Astrid Bengtsson, Healthydrinks
Jag heter Astrid Bengtsson och driver startup-företaget Healthydrinks, som tillsammans med Lunds tekniska högskola utvecklar en dryckesautomat för offentlig miljö, som lanseras i februari 2011. Jag har haft oerhörd nytta av platsen som förinkubatorbolag i Medeons inkubator – i tre månader hade jag förmånen att sitta i ett fräscht kontor i lugn miljö med internetuppkoppling, tillgång till konferensrum, kopiator, gemensamt lunchrum, affärsrådgivning… allt detta gratis! Förutom detta kunde jag utbyta tips och erfarenheter med de andra nyföretagarna i inkubatorn. Stämningen var mycket god. Frukostseminarierna med inbjudna talare från välkända företag var grädden på moset i denna kreativa och stimulerande miljö. Tiden i inkubatorn har givit mitt företag en ovärderlig skjuts framåt.