AKTUELLT

AKTUELL KRÖNIKA

I vanlig ordning har det varit full fart på Medeon hela våren! I år är temat på Medeons Vår Fest den 15 juni, M-Day som står för Medeon – Mat – Musik – Mötesplats. Det kommer bli en fartfylld kväll med musikunderhållning av ”Roy Roxi Danche Orchestra” och med inslag av ”kåserier” från Jesper Aspegren.

Sommaren står för dörren och snart nalkas det lite välförtjänt sommarledighet. Sol, bad och bara vara här och nu… Men innan dess glöm inte att redan nu anteckna i kalendern inför höstens aktiviteter, se nedan.

Internationaliseringsprojektet ”Southern Sweden Going Global”, som leds av Invest in Skåne i samverkan med Medeon Science Park & Incubator och SmilLe incubator är ett lyckat initiativ där entreprenörerna står i fokus. Flera av dem har fått möjlighet och hjälp att nå internationella marknader och investerare bl.a. via mässor. I slutet på maj medverkade två bolag på ChinaBIO, Kina för första gången, Galenica och Cellevate. Det skapades mycket nya kontakter.


Det var stor uppslutning på MVA Oncology den 29 maj i Köpenhamn. Den här gången var Medeon Science Park & Incubator och Copenhagen Bio Science Park samverkanspartners.
NanoMed North hade den här gången sitt årsmöte och fokus-seminarium den 31 maj 2017 på Chalmers i Göteborg, bra uppslutning och återkoppling.
Medeons Swelife/Vinnova projekt i samverkan med LUDC och Region Skåne, Diabetes Samverkan Sverige, DSS. Den här gången var det nod Väst som hade en bra kick-off på Sahlgrenska Science Park med stort intresse för fortsatta nätverksträffar. http://diabetessamverkansverige.se/omoss/

Medeons entreprenörsprogram erbjöd inspirerande föreläsning den 17 maj om Årsredovisning och Årsbokslut, Elna Lembrer Åström, Deloitte. Den 18 maj om Affärsmässighet, Åsa Wikström, Fyrwik Consulting och den 8 juni om IP/Business intelligence-verktyget PatAlert, Sandra Lindvall och Tobias Holmström Andersson, Awapatent.

Vi vill även passa på att säga Grattis till de Medeonbolag som fått ytterligare finansiering i mindre eller större utsträckning! Mycket bra jobbat!

Almedalen närmar sig! Ni som ska dit, gå gärna på något av följande frukostmöten:
http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/48621?redir=
https://www.dagensmedicin.se/seminarier/health-tech-hub-2017/
Här medverkar Medeon Science Park & Incubator i samverkan med SmiLe Incubator i ett samverkansprojekt med DI Digital, Dagens Medicin och Digital hälsa i Health Tech Hub 2017. Från idé till verklighet – hur når nya innovativa produkter sjukvården? Medeonbolaget CheckUp kommer att medverka på frukostmötet.

Vi vill slå ett extra slag för konferensen NLSDays, Nordic Life Science Days den 12-14 september som den här gången är i Malmo – Copenhagen, Malmömässan. www.nlsdays.com

”Save the date” hösten 2017

 • NLSDays, Nordic Life Science Days, den 12-14 september. Malmo-Copenhagen,
  Malmömässan
  www.nlsdays.com
 • Medeons VD-lunch, den 8 september (OBS ändrat datum), Malmö
 • Medeons Life Science nätverk, den 19 oktober, inbjudan kommer skickas ut till medlemmar
 • Researcher´s Program, 3 halvdagar med start 25 september
 • Världsdiabetesdagen, Medeon i samverkan med LUDC, Region Skåne och Sydvästra Skånes Diabetesförening uppmärksammas i Malmö
  den 5 november
  Clarion hotell-Nordic Choice hotels Malmö Live
  https://www.nordicchoicehotels.se/hotell/sverige/malmo/clarion-hotel-congress-malmo-live

TÄNK PÅ ATT……

”MEDEONS EVENEMANG-SIDA”: Medeon har nu tagit fram en Evenemang-sida på www.medeon.se under ”aktuellt” & ”evenemang” där, förutom Medeonföretagen även företag och organisationer som finns i vår omvärld kan lägga upp sina evenemang. Gå in på följande länk om du är intresserad av att lägga in ditt evenemang inom life science:
http://www.medeon.se/Svenska/AKTUELLT/EVENEMANG/tabid/452/Default.aspx

OMVÄRLDSBEVAKNING:www.medeon.se första sidan i högerkolumnen, läs om vad som händer i vår omvärld!

Facebook: Medeon har en egen sida på facebook. Gå in och gilla, nätverka, dela med dej och ta del av informationen på länken nedan.
http://sv-se.facebook.com/MedeonSciencePark

Medeons Life Science nätverk, ansök om medlemskap på vår hemsida under fliken kompetensnätverk, www.medeon.se vill ni veta mer, kontakta Catrine Pauckstadt catrine.pauckstadt@medeon.se

Önskar er alla en härlig sommar!

Vi ses i korridorerna eller på någon utav våra mötesplatser!

Medeonhälsningar
Ulf, Catrine, Victoria, Olivia, Bengt

NYHETSBREV

 
Nyhetsbrev 1704
Läs mer 
 
ANMÄL DIG FÖR MEDEONS NYHETSBREV
Klicka här om du vill ha Medeons nyhetsbrev skickat till din e-post >>